Kuasa Tamatkan Darurat Di Bawah Jawatankuasa Khas Bebas 2021 – Prof Madya Datuk Dr Wan Ahmad Fauzi - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2021)
KUALA LUMPUR, 19 April 2021 – “Keputusan sama ada menamat atau melanjutkan tempoh darurat kini terletak pada nasihat Jawatankuasa Khas Bebas 2021. Seri Paduka Baginda melalui Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu) 2021 telah memperkenankan untuk bertindak di atas nasihat Jawatankuasa Khas Bebas dalam hal itu,” kata Pengarah Institut Tamadun dan Kajian Strategik, Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Madya Datuk Dr Wan Ahmad Fauzi Wan Hussain.