Mahkamah syariah, sivil perlu saling melengkapi, bukan bersaing - Mohd Iskandar, Ibrahim (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
Pelbagai tafsiran timbul apabila Mahkamah Persekutuan memutuskan badan perundangan syariah Selangor tiada kuasa menghukum jenayah seks luar tabii, hingga ada melihat perundangan syariah sebagai undang-undang kelas kedua.