Jajaran Emas dari Thailand ke Melaka - Abdul Rashid, Abdul Rahman; Zulkifli, Manzor (Utusan Melayu (M) Berhad, 2021)
KUANTAN - Kewujudan galian berupa emas di kawasan Mukim Kechau, Lipis dekat sini merupakan sumber paling berharga bagi penduduk setempat memandangkan ia terletak dalam jajaran dikenali sebagai Sutura Raub-Bentong.