Peranan kecerdasan buatan terhadap ketidaktentuan dunia kemampuan Paul dan Sophia yang mencabar minda - Ahmad Afif, Ahmarofi (2021)
Tahun 2020 adalah angka unik dengan pelbagai peristiwa yang menggegarkan dunia. Bermula dari kebakaran hutan yang dahsyat di Australia, rusuhan George Flyod di Amerika Syarikat, letupan maut di Beirut, pergolakan politik di Malaysia, sehinggalah musibah pandemik Covid-19. Kejadian tersebut menjadikan dunia ini berada dalam ketidaktentuan kepada manusia, alam sekitar dan ekonomi.