Kuasa Agong Antara prerogatif dan nasihat - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA), 2020)
KUALA LUMPUR: Mutakhir ini, Perkara 40 dan Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan menjadi topik perdebatan hangat selepas Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menolak permohonan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, untuk melaksanakan darurat di negara ini.