Diaclean Pera Sterilant Covid-19 masa 30 saat - Mohamad Shofi, Mat Isa (2020)
KUANTAN: Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan bahan disinfektan tahap tinggi (HDL) iaitu Diaclean Pera Sterilant, mampu membunuh virus Covid-19 bawaan manusia hanya dalam 30 saat.