Turapan sisa plastik buat jalan raya lebih lestari - Mohd Rosli, Hainin; Nur Izzi, Md. Yusoff (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Dianggarkan jumlah pembuangan sisa pepejal meningkat hampir 38,000 tan setiap sehari di negara kita. Menurut perangkaan, rakyat Malaysia membuang sumber kitar semula bernilai RM476 juta, di mana plastik sumber buangan kedua terbesar.