Sekolah pertama guna i-Hadir - Rahayu, Mustafa (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2020)
Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Rasau Kerteh B5 di sini menjadi sekolah pertama di daerah ini mempelopori sistem kehadiran secara online lengkap dengan bacaan suhu badan melalui sistem i-Hadir.