UMP terima sumbangan bantu mahasiswa - Mohd Ferdaus, Musa (2020)
Kuantan, 7 April- Kira-kira seramai 1,260 orang mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang masih berada di kampus sentiasa dipantau dan diberi perhatian oleh pengurusan UMP bagi memastikan kebajikan mereka dijaga. Ini berikutan terdapat sebilangan daripada mereka yang tidak dapat pulang ke kampung halaman rentetan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah dikeluarkan oleh kerajaan bagi membendung penularan wabak Covid-19.