Kekal berada di kampus harungi PKP - Mohamad Hakimi, Kamarudin (2020)
Kuantan, 27 Mac- Kekal tinggal dalam kampus sejak hari pertama arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga dilanjutkan kepada 14 April depan pastinya memberikan pengalaman yang akan dikenang sepanjang hayat terutamanya buat pelajar yang berada di kampus. Walaupun tidak dapat pulang ke kampung dan terpaksa sentiasa berada dalam kampus ia tidak menghalang pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencari alternatif bagi mengisi masa terluang.