Alumni UMP bina empayar perniagaan Caliphs Technology PLT - Nurizzatul Alin, Ahmad Bastani; Siti Nurfarmy, Ibrahim (2020)
Kuantan, 12 Februari - Tidak pernah terfikir memiliki syarikat sendiri. Malahan, apabila ditanya sejak kecil lagi Abang Fairul Syarmil Abang Mohd mengimpikan untuk menjadi juruterbang, namun siapa sangka pengajiannya dalam bidang sains komputer di Universiti Malaysia Pahang (UMP) memberikan peluang buatnya membina empayar perniagaan sendiri, iaitu Caliphs Technology PLT.