Pastikan pembangunan lestari nadir bumi - Mohamad Rizza, Othman (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Menilai industri nadir bumi amat menarik. Dari sudut pandang maqasid, industri nadir bumi adalah satu 'hajiyyah' atau keperluan kepada negara.