Strategi merungkai permasalahan melalui kaedah TRIZ bentuk pemikiran kritis - Abdul Rashid, Abdul Aziz; Imaduddin, Abidin (2019)
Pekan, 20 Ogos- TRIZ adalah singkatan dari akronim bahasa Rusia yang bermaksud Teori Penyelesaian Masalah Inventif (Theory of Inventive Problem Solving) yang diinspirasikan oleh Genrich Altshuller pada tahun 1946 untuk memastikan proses dan prosedur yang berkaitan dengan inovasi dan kreativiti dalam penyelesaian masalah dapat berjalan secara sistematik.