Mahasiswa luar negara timba pengalaman dalam sistem penanaman secara fertigasi - Rozana, Sahadan (2019)
Kuantan, 9 Julai - Seramai 21 orang mahasiswa dari Universiti Andalas, Padang, Indonesia dan sukarelawan UMP bekerjasama menjalankan program khidmat Komuniti di tapak fertigasi terung UMP Technology (UMPT) selama dua hari sehingga 10 Julai 2019 melibatkan mahasiswa daripada pelbagai fakulti seperti Perubatan, Sains dan Politik, Pertanian dan lain-lain.