SOSMA untuk pengkhianat negara - Muhammad Ashraf, Fauzi (2019)
PENGKHIANAT negara. Begitulah perkataan yang boleh digambarkan ke atas pegawai Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Pulau Pinang yang bersekongkol dengan sindiket menjual MyKad. Mereka dilaporkan menerima sejumlah wang antara RM100,000 dan RM600,000 hasil jualan MyKad kepada warga asing.