Elak nasib hutan Amazon berulang di Malaysia - Muhammad Ashraf, Fauzi (2019)
KEBAKARAN hutan Amazon di Brazil baru-baru ini, meninggalkan impak yang sangat besar kepada penduduk dunia. Hutan yang menjadi ‘paru-paru’ dunia ini dilaporkan musnah sebahagiannya.