Usah biar Kuantan kembali jadi Marikh - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kewajaran memilih antara keuntungan urus niaga pengeksportan bauksit atau kepentingan melindungi rakyat serta kesan pencemaran alam sekitar, perlu diasaskan berdasarkan situasi menang-menang.