UMP tersenarai dalam QS University Ranking Asia-2019 - UMP, PNC (2019)
KUANTAN, 19 Feb (Bernama) - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjadi universiti teknikal pertama dalam kalangan universiti teknikal (MTUN) di negara ini tersenarai dalam QS University Ranking Asia: 2019.