UMP diiktiraf lima bintang - UMP, PNC (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
KUANTAN- Universiti Malaysia Pahang (UMP) diberikan taraf lima bintang oleh Penilaian Penyelidikan Malaysia (MyRA) yang diumumkan Kementerian Pendidikan Tinggi, baru-baru ini.