Dato’ Sri Ibrahim Ahmad dilantik Pengerusi Lembaga Pengarah UMP - Norhidayah, Mohamad (2018)
Pekan, 5 Januari- Dato’ Sri Ibrahim Ahmad, 61 dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) selama tiga tahun mulai 1 Januari 2018 hingga 31 Disember 2020. Pelantikan dibuat oleh Menteri Pendidikan Tinggi Malaysia, Datuk Seri Idris Jusoh selaras dengan peruntukan di bawah Seksyen 17 (1) (a) Perlembagaan Universiti. Beliau menggantikan Dato Sri Mohd. Hilmey Mohd Taib yang telah berkhidmat sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti (LPU) selama 11 tahun sejak 1 September 2006 hingga 31 Ogos 2017.