Komuniti teknologi solar - Mohd Saiful, Mohd Sahak (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Bagi merealisasikan pembangunan sains dan teknologi dalam masyarakat, Universiti Malaysia Pahang (UMP) sentiasa berusaha mencari ruang bagi mendekati golongan itu, sama ada di dalam mahupun luar negara.