Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Ucapan Naib Canselor Sesi Keempat Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Justeru, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua 634 graduan dari Fakulti Kejuruteraan Pembuatan, Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian dan UMP Advanced Education Sdn Bhd yang telah menerima ijazah dan diploma masing-masing sebentar tadi.