Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Ucapan Naib Canselor Sesi Kedua Majlis Konvokesyen Ke 11 UMP - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Justeru, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada semua 576 graduan dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan, Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam dan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal yang diijazahkan sebentar tadi.