Produk UMP antara pemenang AIN 2017 - Mohamad Hafiz, Yusoff Bakri (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
HASIL ciptaan dan produk UMP Ecopest Sdn. Bhd. di bawah geran pengkomersialan Universiti Malaysia Pahang (UMP) iaitu Pisoptera berjaya memenangi kategori produk sempena majlis penutup Ekspo Inovasi dan Ekonomi Kreatif Kebangsaan (NICE) dan Anugerah Inovasi Negara (AIN) 2017 malam semalam.