Penuntut UMP muncul juara 3MT - Erma Yusnida, Jusoh (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2017)
KUANTAN - Penuntut ijazah kedoktoran (PhD) Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli (FKKSA), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Ashwin Charles Benedict, 32, mengharumkan nama Malaysia apabila dinobatkan juara dengan memenangi Pertandingan Asia-Pasific 3 Minute Thesis (3MT) Competition dengan menewaskan 55 peserta lain dari seluruh Australia, New Zealand dan Asia.