Pelajar Siswazah UMP wakili Asia-Pasifik ke Pertandingan Falling Wall Labs di Berlin Jerman - Norhidayah, Mohamad (2017)
Pelajar Ijazah Kedoktoran (PhD) Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli (FKKSA), Ashwin Charles Benedict yang pernah mengharumkan nama Malaysia apabila dinobatkan juara Pertandingan Asia-Pacific 3 Minute Thesis Competition bakal menyertai Pertandingan Falling Wall Labs 2017 di Berlin Jerman. Idea daripada hasil kajiannya berjudul “Catalyzing Change: Light at the end of the Tunnel” itu memberi peluang kepadanya menyertai pertandingan peringkat tertinggi di Berlin pada 8 dan 9 November nanti.