UMP raih pingat hasil penyelidikan terbaik dalam Pecipta17 - Muhammad Nasiruddin, Mansor (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) raih kejayaan 100 peratus apabila dianugerahkan enam pingat emas, dua pingat perak dan tujuh pingat gangsa dalam Persidangan dan Ekspo Ciptaan Institusi Pengajian Tinggi Antarabangsa (Pecipta) 2017 yang diadakan di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Negeri Gong Badak, Kuala Nerus, Terengganu baru-baru ini.