UMP tawar program pascasiswazah - Mohd. Shariza, Abdullah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
SEBAGAI usaha menggalakkan golongan profesional yang bekerja di syarikat atau industri melanjutkan pengajian ke peringkat tertinggi, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menawarkan program pengajian dengan sepenuh masa dan separuh masa di industri.