Muhammad Anas dinobat Anugerah Tokoh Pemimpin Siswa - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Pelajar Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), Muhammad Anas Misbahudin menerima anugerah tertinggi Anugerah Menteri Pendidikan Tinggi apabila menang Anugerah Tokoh Pemimpin Siswa dalam penganjuran Majlis Anugerah Tokoh Siswa (ATS) 2015 yang berlangsung pada 23 April 2016 yang lalu di Dewan Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) Kampus Gambang.