Penyelidikan FSKKP sumbang 3 pingat emas dalam ITEX - Norhidayah, Mohamad (2017)
Penyelidik Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKKP) menyumbang pingat emas terbanyak apabila meraih tiga pingat emas hasil kejayaan Dr. Md Arafatur Rahman dengan hasi penyelidikan IOT Enabled Relay Network for Designing an Energy Efficient Highway Lighting System, Dr. Abdul Rahman Ahmed Mohamed Al-Sewari dengan penyelidikan Intelligent IOT test list generator dan Dr. Md Saiful Azad dengan penyelidikannya Vibration-and-pattern (VAP) code : a smart and secure authentication sceme.