Bashir jadi 'gogo' miliki cabaran tersendiri - Faizatul Farhana, Farush Khan (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Minat yang mendalam dalam aktiviti pendakian gunung membuatkan Bashir Shahrum, 27, melupakan kerjaya 'makan gaji' biarpun memiliki kelulusan daripada universiti awam, sebaliknya beliau memilih menjadi penganjur pengembaraan kepada pencinta aktiviti mencabar itu.