UMP bangunkan model kompetensi dan kepimpinan staf - Mohd. Ruzaini, Hashim (2015)
Kuantan, 2 Oktober – Seramai 30 orang staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Program Kepimpinan dan Pembangunan Sumber Manusia Strategik UMP, Modul 1: Pembangunan Model Kompetensi dan Kepimpinan anjuran Bahagian Latihan dan Pengembangan Kompetensi (BLPK) yang diadakan di Dewan Tun Fatimah, UMP Gambang baru-baru ini. Program bertujuan mendapatkan input daripada pihak pengurusan universiti dan perwakilan bagi setiap gred perjawatan untuk dibangunkan model kompetensi dan kepimpinan.