Staf UMP tingkat pengetahuan pengurusan arkib berkesan - Mohd. Ruzaini, Hashim (2015)
Kuantan, 29 September – Lebih 50 orang staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Program Pengurusan Arkib (Fail dan Rekod) anjuran Bahagian Latihan dan Pengembangan Kompetensi (BLPK) dengan kerjasama Arkib Negara yang diadakan di Dewan Tun Teja, UMP Gambang baru-baru ini. Program ini dikendalikan oleh penceramah daripada Arkib Negara Cawangan Pahang iaitu Haji Ahmad Sukri Haji Abdul Kadir Pengarah Arkib Negara Malaysia Cawangan Pahang yang menyampaikan ceramah berkenaan pengurusan arkib yang meliputi sistem pemfailan dan rekod secara sistematik serta mengikut peraturan dan kaedah yang telah ditetapkan.