UMP tuan rumah pertandingan Debat Diraja antara IPT - Nor Fadzillah, Zulkipli (2015)
Kuantan, 12 Mei- Pasukan debat Universiti Malaya (UM) mengekalkan kejaguhan mereka apabila menjuarai kategori Bahasa Melayu Utama dalam Pertandingan Debat Diraja 2015. UM yang dibarisi Kiahatina Othman, Ahmad Azri Abdullah dan Adam Daniel Go. Mereka merupakan penuntut jurusan undang-undang menewaskan pasukan Universiti Teknologi MARA (UiTM) dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Kompleks Sukan UMP baru-baru ini.