Mobiliti pelajar FKKSA timba ilmu ke Turki - Fatmawati, Adam (2015)
Turki, 24 Januari- Seramai empat orang pelajar dari Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli, Universiti Malaysia Pahang telah berjaya mengikuti dan menamatkan program pertukaran pelajar ke Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Metalurgi , Yildiz Technical University (YTU), Istanbul, Turki untuk semester musim luruh selama empat bulan baru baru ini .