UMP ungguli Kejohanan Bola Jaring UMP 2017 - Nurul Intan Syafinaz, Aminuddin (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) muncul johan dalam Kejohanan Bola Jaring UMP 2017 setelah menewaskan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) Muadzam Shah dengan 14-9 pada perlawanan yang berlangsung di Dewan Kompleks Sukan UMP Gambang. Walaupun, angka jaringan UNITEN pada permulaan perlawanan memberikan saingan yang mendebarkan tetapi nyata dapat ditandingi oleh UMP berikutan momentum dan fokus yang ditunjukkan pemain memudahkan laluan untuk membenam pasukan lawan.