Teknik coaching berkesan dalam membimbing staf - Suhana, Mohd Nor (2016)
Pelaksanaan teknik coaching yang berkesan mampu membimbing staf dalam meningkatkan prestasi kerja. Melalui pendekatan ini membolehkan ketua jabatan mempelbagaikan kaedah dalam menguruskan dan berurusan dengan staf masing-masing. Pembudayaan kaedah coaching adalah sangat berbeza dengan pendekatan konvensional pengurusan kerana ianya sentiasa merangsang staf untuk mengemukakan cadangan, pandangan atau alternatif dalam mengatasi sebarang permasalahan atau isu yang timbul.