Penyelidik FTeK dan FKASA pantau kualiti udara akibat jerebu - Ezrin Hani, Sukadarin (Penerbit UMP, 2015)
Sekumpulan penyelidik dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTeK) dan Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalankan kajian memantau tahap pencemaran udara di sekitar UMP kampus Gambang bermula pada 3 Oktober 2015 yang lalu.