UMP menjadi tanda aras terbaik pelaksanaan program OBE - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang(UMP) menerima kunjungan dua Universiti Awam (UA) iaitu Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam yang hadir untuk berkongsi kepakaran dalam pelaksanaan program Outcome-Based Education (OBE) di Universiti ini pada 26 Jun 2015 yang lalu.