6 pelajar orang asli ke UK - Mohd Husni, Mohd Noor (The New Straits Times Press, 2016)
"Saya memasang impian membantu suku kaum saya berjaya dalam pelajaran masing-masing," kata Nor Syakina Jam, 27, calon doktor falsafah (PhD) yang mengikuti Program Ijazah Luar Negara (ILN), Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) ke United Kingdom.