UMP perkenal MyGift untuk kebajikan siswa - Mimi Rabita, Abdul Wahit (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Mahasiswa baharu program diploma dan ijazah sarjana muda Universiti Malaysia Pahang (UMP) Sesi 2016/2017 berpeluang memohon biasiswa universiti itu yang diperkenalkan tahun ini.