Tun Mahathir penggerak Industri Automotif Negara - Zahari, Taha (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang dahulunya dikenali sebagai Kolej Universiti Kejuruteraan & Teknologi Malaysia (KUKTEM) telah ditubuhkan pada tahun 2002. UMP ditubuhkan untuk menawarkan program akademik dalam bidang Kejuruteraan dan Teknologi. Tujuan utama penubuhan UMP ini ialah untuk menerajui pembangunan sumber manusia dan teknologi dalam bidang yang berkaitan dengan Kejuruteraan Kimia, Bioteknologi Industri, Kejuruteraan Automotif dan Kejuruteraan Pembuatan.