Syarahan Umum Profesor UMP bicara tentang perkembangan teknologi data digital - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Seiring dengan perkembangan teknologi secara digital dan mengatasi permasalah keselamatan data digital, Universiti Malaysia Pahang (UMP) tampil menganjurkan program syarahan umum Profesor bertajuk “Watermarking: Playing Hide and Seek Around Data” yang disampaikan Dekan Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKKP), Profesor Dr. Jasni Mohamed Zain bertempat di Dewan Astaka UMP Gambang pada 23 April yang lalu.