Dr. Abdulrahman Hamid Nour terima Anugerah Doktor Kehormat Persuratan, IBC - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Pensyarah Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Prof. Madya Dr. Abdulrahman Hamid Nour telah mengharumkan nama UMP di persada antarabangsa apabila menerima anugerah Doktor Kehormat Persuratan dari International Biographical Centre (IBC), Cambridge, England.