UMP komited tingkat kemahiran industri, belia - Nik Sukry, Ramli (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
UMP Advanced Education (UAE) komited untuk menjadi pemangkin kepada usaha penyediaan latihan dan peningkatan kemahiran kepada industri dan masyarakat, terutama belia.