Azwan harumkan nama UMP rangkul Ikon Varsiti BH - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Azwan Affandi Md. Jahaya, 21 yang merupakan pelajar Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKKP), berjaya dinobatkan Ikon Varsiti 2012 anjuran akhbar Berita Harian dengan kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi dalam Majlis Penyampaian Anugerah Ikon Varsiti BH yang diadakan di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur pada 25 Januari 2013 yang lalu.