UMP sasarkan kecemerlangan pelaksanaan Self-Assessment SETARA 11 dan D-SETARA 11 - Norul Fadilah, Abdullah (Penerbit UMP, 2012)
SETARA merupakan satu eksesais penarafan semula yang bertujuan untuk mengukur tahap kualiti pengajaran dan pembelajaran program prasiswazah semua Institusi Pengajian Tinggi (IPT) di Malaysia. Proses penarafan SETARA ini dilakukan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) setiap dua tahun dengan berpandukan instrumen-instrumen tertentu.