UMP, HP dan TEL jalin kerjasama tingkat penguasaan bidang perisian - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Dalam meningkatkan keupayaan menghasilkan graduan yang lebih berdaya saing bagi memenuhi permintaan pasaran kerja, Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKK) menjalinkan kerjasama dengan Hewlett-Packard (Malaysia) Sdn. Bhd. dan Technology Education Leader Sdn. Bhd. pada 14 November 2011 yang lalu.