Panahan emas Akmal pada penyertaan kali pertama - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Penyertaan kali pertama pada temasya SukIPT 2016 ternyata membawa tuah buat Muhammad Akhmal Khairul Adnan apabila dia meraih pingat emas dalam acara memanah compound individu lelaki di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai semalam