UMP, GU meterai MoU - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Pekan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama erat dengan Universiti Guizhou (GU), China, untuk saling memanfaatkan perkembangan bidang akademik dan penyelidikan di institusi masing-masing